Flat Preloader Icon

U Opštini Malo Crniće, 27. avgusta je održana javna prezentacija nacrta Lokalnog plana upravljanja otpadom  opštine Malo Crniće za period od 2024. do 2033. godine.

U Opštini Malo Crniće, 27. avgusta je održana javna prezentacija nacrta Lokalnog plana upravljanja otpadom  opštine Malo Crniće za period od 2024. do 2033. godine.

 Javna rasprava nacrta ovog dokumenta započeta je 01. avgusta a završava se 31. avgusta. Javnu raspravu sprovodi Opštinsko veće, a obrađivači ovog značajnog javnog dokumenta su Saobraćajni institut ”CIP” DOO Beograd, sa Institutom ”WALTER KOCX” DOO Beograd, i Radna grupa Opštine Malo crniće za izradu Plana koje je obrazovano od strane Skupštine opštine Malo Crniće.

Na javnoj prezentaciji nacrt Plana je predstavljen od strane predstavnika Saobraćajnog instituta ”CIP” DOO Beograd.

Javnoj prezentaciji prisustvovali su funkcioneri Opštine Malo Crniće, predstavnici  organizacija, organa, Javnog komunalnog preduzeća i zaposleni u Opštinskoj upravi.

Opšti cilj Plana je uspostavljanje dugoročno održivog sistema upravljanja otpadom, na način koji ima minimalan uticaj na životnu sredinu i zdravlje ljudi, koristeći savremene principe upravljanja otpadom, prevenciju nastajanja, ponovno korišćenje i reciklažu, tretman otpada i odlaganje ostatka, kao i podizanje svesti o pitanjima upravljanja otpadom. Razvijanjem Lokalnog plana upravljanja otpadom odrediće se prioriteti i strateški okvir za postupanje i tretman otpada koji je u skladu sa nacionalnim i EU propisima za upravljanje otpadom i Strategijom upravljanja otpadom Republike Srbije.

Prethodno PETNAESTA IZMENA PLANA JAVNIH NABAVKI za 2024. godinu

OPŠTINA MALO CRNIĆE

loader-image
Malo Crnice
03:07, 19/09/2024
temperature icon 13°C
isprekidani oblaci
Sunrise Sunrise: 05:18
Sunset Sunset: 17:38

Opština Malo Crniće © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER