Flat Preloader Icon

На 25. седници локалног парламента у Малом Црнићу, одржаној 7. августа, одборници су најпре усвојили извештај о пословању ЈКП Чистоћа“ за 2014. годину. Према речима директора Мирослава Живојиновића, ово предузеће другу годину заредом послује позитивно, а у 2014. Години исказана је добит у износу од 102.370 динара.

-Исказана добит 6и износила преко 3 милиона динара да нисмо морали из сопствених прихода да исплаћујемо преузете обавезе на основу уговора о репрограму дуга за неуплаћене порезе и доприносе према ПИО фонду. Данас наше предузеће послује стабилно, све дугове смо исплатили, редовно су исплаћивани лични дохоци и није било отпуштања. Рационалном политиком, смањењем трошкова на свим нивоима успели смо да годину завршимо позитивним резултатом, истакао је Мирослав Живојиновић.

Потом су одборници дали зелено светло на програм рада Библиотеке „Србољуб Митић“ за 2016. годину. Библиотека свој програм рада за наредни период базира и прилагођава постојећим условима у којима обавља своју делатност у складу са Законом о библиотечкој делатности и Закону о култури, али и на изналажењу могућности за стварање бољих услова у циљу унапређења библиотечке делатности.

Једногласно, за члана Штаба за ванредне ситуације именован је Владимир Јевтовић, командир логистичке чете у Центру за обуку копнене војске, док је на место вршиоца дужности директора Дирекције за изградњу, уместо Зорана Цвејића именован Зоран Несторовић.

На прошлонедељној седници званично је обелодањено да УГ „УПП“ са своја три одборника иступа из владајуће коалиције, а такође и два члана Општинског већа ће дати оставке на те функције. Председник УГ „УПП“ Саша Стевић као непосредан повод изласка из коалиције наводи постављење в.д. директора Дирекције за изградњу.

-Пре пола године, након разрешења дотадашњег дирек- тора овог јавног предузећа, при- хватили смо предлог СПС-а да Зоран Цвејић буде в.д. директора. Без обзира на страначку припадност сматрали смо да је то добро решење, јер је у питању стручњак са дугогодишњим стажом у Дирекцији, који добро познаје прилике и начин пословања у њој. Пошто је направљен пропуст и конкурс за новог руководиоца није расписан до истека његовог мандата, наш захтев је био да му се до расписивања конкурса продужи мандат, што је законски могуће и по нашем мишљењу логично, јер је у том периоду добро и савесно радио. Одједном из СПС-а долази предлог да место првог човека тог предузећа до конкурса преузме други кандидат, који није из на- ше општине. Као локалпатриоте принципијелно се боримо да упослимо стручне кадрове из наше средине. Овај кандидат долази из Пожаревца и лично оцењујем да је његово постављење додворавање локалног СПС-а партијским пријатељима из Пожаревца. То је удомљавање политичких кадрова и ми на то не пристајемо, уз дужно поштовање тог човека и његове стручности, нагласио је Стевић. Он је додао да ће одборници из његовог удружења и даље подржавати све конструктивне идеје, као и да овај излазак није уперен према политици СНС-а или СПС-а, већ првенствено као израз незадовољства њиховим представницима у општини Мало Црниће.

После завршене седнице, пред- седница Скупштине општине Мало Црниће Горанка Стевић је истакла да су одборници већином гласова усвојили извештај о раду ЈКП  Чистоћа“, које је позитивно пословало у 2014. години упркос недаћама које су погодиле територију општине Мало Црниће.

-Веома жучна полемика се во- дила током расправе о разрешењу досадашњег вршиоца дужности директора Дирекције за изградњу, чијим радом нимало нисмо задовољни. Поверење му је било указано да 6и се из буџета уштедела средства, с обзиром на то да је директор дугогодишњи радник Дирекције и сматрало се да ће да поштује договоре и ра- ди на задовољство свих грађана. Међутим, до сада нису спроведене јавне набавке и постоје притужбе одборника да се све месне заједнице не третирају подједнако током летњег одржавања путева. Донели смо одлуку да на његово место доведемо одговорног, стручног и квалитетног човека који ће да заврши посао у интересу грађана наше општине, рекла је Стевићева.

Председник општине Мало Црниће, Драган Митић је ис- такао да је извештај о раду ЈКП Чистоћа“ показао да постоје резултати и добра комуникација, упркос томе што је протекла го- дина била изузетно тешка због елементарне непогоде и других проблема који су присутни у раду предузећа. Предузеће је пословало позитивно и добит коју је остварило Општинско веће је у делу који припада оснивачу вратило, како би се тај новац употребио за осавремењавање средстава рада.

-Благовремено је усвојен и програм рада Библиотеке за 2016. годину, тако да ћемо у току по- ступка израде нацрта буџета општине за наредну годину видети колико финансијски можемо да испратимо рад ове установе, која је остварила запажене резултате, сајт Библиотеке је оцењен као најуређенији и признање је уручено од стране представника Народне библиотеке Србије. Свакако да успешне установе заслужују пажњу и трудићемо се да следеће године обезбедимо средства за редовно функционисање. Током заседања највећу пажњу је изазвало разрешење в.д. директора ЈП „Дирекција за изградњу општине Мало Црниће“ Зорана Цвејића, коме је 3. августа истекао ман- дат. Општинско руководство није могло да поново предложи истог кандидата, јер 6и то заиста била превелика одговорност, имајући у виду да постоје одређене не- правилности у раду. Из тог разлога, одлучили смо се да за новог вршиоца дужности предложимо Зорана Несторовића, дипломираног економисту из Пожаревца, са запаженом радном биографијом и препорукама које говоре да ће кандидат моћи да се ухвати у коштац са свим изазовима и проблемима, казао је Митић.

Д* Динић

 

Rec Naroda

Претходно СA ИЗВОРА БИСТРЕ ВОДЕ

ОПШТИНА МАЛО ЦРНИЋЕ

loader-image
Malo Crnice
08:37, 21/09/2024
temperature icon 19°C
местимични облаци
Sunrise Sunrise: 05:21
Sunset Sunset: 17:34

Општина Мало Црниће © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER