Flat Preloader Icon

Na 25. sednici lokalnog parlamenta u Malom Crniću, održanoj 7. avgusta, odbornici su najpre usvojili izveštaj o poslovanju JKP Čistoća“ za 2014. godinu. Prema rečima direktora Miroslava Živojinovića, ovo preduzeće drugu godinu zaredom posluje pozitivno, a u 2014. Godini iskazana je dobit u iznosu od 102.370 dinara.

-Iskazana dobit 6i iznosila preko 3 miliona dinara da nismo morali iz sopstvenih prihoda da isplaćujemo preuzete obaveze na osnovu ugovora o reprogramu duga za neuplaćene poreze i doprinose prema PIO fondu. Danas naše preduzeće posluje stabilno, sve dugove smo isplatili, redovno su isplaćivani lični dohoci i nije bilo otpuštanja. Racionalnom politikom, smanjenjem troškova na svim nivoima uspeli smo da godinu završimo pozitivnim rezultatom, istakao je Miroslav Živojinović.

Potom su odbornici dali zeleno svetlo na program rada Biblioteke „Srboljub Mitić“ za 2016. godinu. Biblioteka svoj program rada za naredni period bazira i prilagođava postojećim uslovima u kojima obavlja svoju delatnost u skladu sa Zakonom o bibliotečkoj delatnosti i Zakonu o kulturi, ali i na iznalaženju mogućnosti za stvaranje boljih uslova u cilju unapređenja bibliotečke delatnosti.

Jednoglasno, za člana Štaba za vanredne situacije imenovan je Vladimir Jevtović, komandir logističke čete u Centru za obuku kopnene vojske, dok je na mesto vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju, umesto Zorana Cvejića imenovan Zoran Nestorović.

Na prošlonedeljnoj sednici zvanično je obelodanjeno da UG „UPP“ sa svoja tri odbornika istupa iz vladajuće koalicije, a takođe i dva člana Opštinskog veća će dati ostavke na te funkcije. Predsednik UG „UPP“ Saša Stević kao neposredan povod izlaska iz koalicije navodi postavljenje v.d. direktora Direkcije za izgradnju.

-Pre pola godine, nakon razrešenja dotadašnjeg direk- tora ovog javnog preduzeća, pri- hvatili smo predlog SPS-a da Zoran Cvejić bude v.d. direktora. Bez obzira na stranačku pripadnost smatrali smo da je to dobro rešenje, jer je u pitanju stručnjak sa dugogodišnjim stažom u Direkciji, koji dobro poznaje prilike i način poslovanja u njoj. Pošto je napravljen propust i konkurs za novog rukovodioca nije raspisan do isteka njegovog mandata, naš zahtev je bio da mu se do raspisivanja konkursa produži mandat, što je zakonski moguće i po našem mišljenju logično, jer je u tom periodu dobro i savesno radio. Odjednom iz SPS-a dolazi predlog da mesto prvog čoveka tog preduzeća do konkursa preuzme drugi kandidat, koji nije iz na- še opštine. Kao lokalpatriote principijelno se borimo da uposlimo stručne kadrove iz naše sredine. Ovaj kandidat dolazi iz Požarevca i lično ocenjujem da je njegovo postavljenje dodvoravanje lokalnog SPS-a partijskim prijateljima iz Požarevca. To je udomljavanje političkih kadrova i mi na to ne pristajemo, uz dužno poštovanje tog čoveka i njegove stručnosti, naglasio je Stević. On je dodao da će odbornici iz njegovog udruženja i dalje podržavati sve konstruktivne ideje, kao i da ovaj izlazak nije uperen prema politici SNS-a ili SPS-a, već prvenstveno kao izraz nezadovoljstva njihovim predstavnicima u opštini Malo Crniće.

Posle završene sednice, pred- sednica Skupštine opštine Malo Crniće Goranka Stević je istakla da su odbornici većinom glasova usvojili izveštaj o radu JKP  Čistoća“, koje je pozitivno poslovalo u 2014. godini uprkos nedaćama koje su pogodile teritoriju opštine Malo Crniće.

-Veoma žučna polemika se vo- dila tokom rasprave o razrešenju dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Direkcije za izgradnju, čijim radom nimalo nismo zadovoljni. Poverenje mu je bilo ukazano da 6i se iz budžeta uštedela sredstva, s obzirom na to da je direktor dugogodišnji radnik Direkcije i smatralo se da će da poštuje dogovore i ra- di na zadovoljstvo svih građana. Međutim, do sada nisu sprovedene javne nabavke i postoje pritužbe odbornika da se sve mesne zajednice ne tretiraju podjednako tokom letnjeg održavanja puteva. Doneli smo odluku da na njegovo mesto dovedemo odgovornog, stručnog i kvalitetnog čoveka koji će da završi posao u interesu građana naše opštine, rekla je Stevićeva.

Predsednik opštine Malo Crniće, Dragan Mitić je is- takao da je izveštaj o radu JKP Čistoća“ pokazao da postoje rezultati i dobra komunikacija, uprkos tome što je protekla go- dina bila izuzetno teška zbog elementarne nepogode i drugih problema koji su prisutni u radu preduzeća. Preduzeće je poslovalo pozitivno i dobit koju je ostvarilo Opštinsko veće je u delu koji pripada osnivaču vratilo, kako bi se taj novac upotrebio za osavremenjavanje sredstava rada.

-Blagovremeno je usvojen i program rada Biblioteke za 2016. godinu, tako da ćemo u toku po- stupka izrade nacrta budžeta opštine za narednu godinu videti koliko finansijski možemo da ispratimo rad ove ustanove, koja je ostvarila zapažene rezultate, sajt Biblioteke je ocenjen kao najuređeniji i priznanje je uručeno od strane predstavnika Narodne biblioteke Srbije. Svakako da uspešne ustanove zaslužuju pažnju i trudićemo se da sledeće godine obezbedimo sredstva za redovno funkcionisanje. Tokom zasedanja najveću pažnju je izazvalo razrešenje v.d. direktora JP „Direkcija za izgradnju opštine Malo Crniće“ Zorana Cvejića, kome je 3. avgusta istekao man- dat. Opštinsko rukovodstvo nije moglo da ponovo predloži istog kandidata, jer 6i to zaista bila prevelika odgovornost, imajući u vidu da postoje određene ne- pravilnosti u radu. Iz tog razloga, odlučili smo se da za novog vršioca dužnosti predložimo Zorana Nestorovića, diplomiranog ekonomistu iz Požarevca, sa zapaženom radnom biografijom i preporukama koje govore da će kandidat moći da se uhvati u koštac sa svim izazovima i problemima, kazao je Mitić.

D* Dinić

 

Rec Naroda

Prethodno SA IZVORA BISTRE VODE

OPŠTINA MALO CRNIĆE

loader-image
Malo Crnice
10:29, 21/09/2024
temperature icon 24°C
mestimični oblaci
Sunrise Sunrise: 05:21
Sunset Sunset: 17:34

Opština Malo Crniće © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER