Flat Preloader Icon

Akcija dobrovoljnog davanja krvi i humanost mališana

Crveni krst opštine Malo Crniće na čelu sa predsednicom Danijelom Cvejić organizovalo je Akciju dobrovoljnog davanja krvi i Dan humanosti. Davanje krvi pre svega predstavlja gest humanosti, briga o drugim ljudima i omogućava lečenje obolelih, povređenih, budući da je krv nezamenljiv lek. 

     U okviru ove akcije Crveni Krst opštine Malo Crniće je u saradnji sa Predškolskom ustanovom ,,14 oktobar“ Malo Crniće organizovao i akciju razvijanja humanosti kod dece predškolskog uzrasta. Mališani su sve igračke i stvari koje im više nisu bile potrebne spakovali i u pratnji vaspitačica doneli u prostorije Crvenog krsta donirajući ih na taj način deci koja ista ne mogu da priušte. Ova akcija je izazvala oduševljenje kod mališana što će njihove igračke i stvari usrećiti drugare koji nisu bili iste sreće kao oni. 

     Događaju su prisutovale pomoćnica predsednika opštine Malo Crniće Sandra Mitrović i načelnica Opštinske uprave Malo Crniće Anđelka Miljković, koje  su pozdravile sve prisutne i prenele poruku predsednika opštine Malo Crniće Mališe Antonijevića koji je izrazio veliko žaljenje što usled službenih obaveza nije mogao da prisutvuje ovom skupu. Gospodin Antonijević je dao podršku na organizaciji Dana humanosti i izrazio radost povodom humanosti koju su mališani iskazali, kao i zahvalnost svim meštanima koji se uvek rado odazovu akciji Crvenog krsta za dobrovoljno davanje krvi. Istaknuvši da kao što je već do sada mnogo puta pomenuto krv zaista život znači i da naših izdvojenih nekoliko minuta za davanje krvi nekome produžava ceo životni vek.

OPŠTINA MALO CRNIĆE

loader-image
Malo Crnice
23:33, 19/09/2024
temperature icon 18°C
niski oblaci
Sunrise Sunrise: 05:19
Sunset Sunset: 17:36

Opština Malo Crniće © 2024. malocrnice.ls.gov.rs Powered by DIGITALHOUSEPOWER